management

Zorg kantelt met wederzijds delen data tussen patiënt en arts

Op CIODAY2015, 24 november gehouden in de Beurs van Berlage te Amsterdam, werd een aantal gasten uitgenodigd om op de bank met dagvoorzitter Joost Hoebink en René Steenvoorden van Rabobank te praten over uitdagingen en nieuwe mogelijkheden die technlogie biedt. 

Tijdens de tweede sessie kwamen de mogelijkheden om met technologie de gezondheidszorg te vernieuwen aan de orde. In deze sessie waren Jeroen Tas, CEO van Philips Healthcare Solutions, zijn dochter Kim Tas en Lucien Engelen, directeur van het innovatiecentrum van het Radboud Universitair Medisch Centrum te gast.

Zij lieten zien hoe met behulp van een nieuwe app op de smartphone de behandeling van diabetespatiënten als Kim Tas sterk te verbeteren is. Zij demonstreerde hoe ze met een digitale meter glucose in het eigen bloed kon meten. Deze informatie werd doorgeseind naar de door het Radboud ontwikkelde app, die op basis van de glucosewaarden advies gaf over het toedienen van insuline. Daarnaast is in de app tal van direct bruikbare informatie te vinden rond eten en drinken en de impact van de activiteiten die een patiënt onderneemt op de bloedsuikerspiegel.

Behandelaars van patiënten hebben toegang tot de meetwaarden, zodat zij op grond van hun expertise stappen kunnen nemen als dat nodig is. Engelen stelde dat deze e-health-toepassingen nodig zijn om de behandeling van dit soort patiënten sterk te verbeteren. In de toekomst, als door vergrijzing de vraag naar zorg veel groter is,  zijn dit soort toepassingen broodnodig om de kosten beheersbaar te houden. Radboud werkt op dit moment aan een soortgelijke oplossing voor de behandeling van de ziekte van Parkinson.

Van onze partners

Magazines

TITM nr 1 - Cloud & Data


In het eerste nummer van Tijdschrift IT Management (TITM) staat dataopslag in de cloud centraal. Nu de cloud steeds meer de primaire strategie is voor ondernemingen, is het zaak dat medewerkers op een veilige, consistente en snelle manier toegang hebben tot hun data, ongeacht het device waarop ze werken of de locatie waar ze zich bevinden. Vooral voor bedrijven met meerdere vestigingen en veel mobiele werknemers is dit een uitdaging. Tel daarbij op het stijgend aantal hybride cloud-architecturen en de uitdagingen op het gebied van security en compliance, en de complexiteit wordt in één oogopslag duidelijk.


Naar alle magazines