management

Zorg kantelt met wederzijds delen data tussen patiënt en arts

Op CIODAY2015, 24 november gehouden in de Beurs van Berlage te Amsterdam, werd een aantal gasten uitgenodigd om op de bank met dagvoorzitter Joost Hoebink en René Steenvoorden van Rabobank te praten over uitdagingen en nieuwe mogelijkheden die technlogie biedt. 

Tijdens de tweede sessie kwamen de mogelijkheden om met technologie de gezondheidszorg te vernieuwen aan de orde. In deze sessie waren Jeroen Tas, CEO van Philips Healthcare Solutions, zijn dochter Kim Tas en Lucien Engelen, directeur van het innovatiecentrum van het Radboud Universitair Medisch Centrum te gast.

Zij lieten zien hoe met behulp van een nieuwe app op de smartphone de behandeling van diabetespatiënten als Kim Tas sterk te verbeteren is. Zij demonstreerde hoe ze met een digitale meter glucose in het eigen bloed kon meten. Deze informatie werd doorgeseind naar de door het Radboud ontwikkelde app, die op basis van de glucosewaarden advies gaf over het toedienen van insuline. Daarnaast is in de app tal van direct bruikbare informatie te vinden rond eten en drinken en de impact van de activiteiten die een patiënt onderneemt op de bloedsuikerspiegel.

Behandelaars van patiënten hebben toegang tot de meetwaarden, zodat zij op grond van hun expertise stappen kunnen nemen als dat nodig is. Engelen stelde dat deze e-health-toepassingen nodig zijn om de behandeling van dit soort patiënten sterk te verbeteren. In de toekomst, als door vergrijzing de vraag naar zorg veel groter is,  zijn dit soort toepassingen broodnodig om de kosten beheersbaar te houden. Radboud werkt op dit moment aan een soortgelijke oplossing voor de behandeling van de ziekte van Parkinson.

ADVERTORIAL

Master Data Management SummitPlease join us for the EMEA MDM 360 Summit of our partner Informatica in Amsterdam, a full day conference that brings together the world’s largest vendor user community for Master Data Management and Data Governance.State-of-the-Art CEOPalo Alto Networks and ICT Media have published a guide for the C-suite that includes advice and cybersecurity best practices from CEOs, CISOs, lawyers, consultants and government officials.

Get your free copy.

Van onze partners

Magazines

CIO nr 2 - Data & Information


De juiste informatie is de sleutel naar hogere prestaties. Tweevoudig winnaar van de CIO of the Year Award, Aloys Kregting (AkzoNobel), zei het enkele jaren geleden al: de waarde van informatie is eigenlijk het enige waar je als CIO echt wakker van zou moeten liggen. Data en informatie zijn, in combinatie met slimme algoritmes en krachtige technologieën, bovendien de basis voor een digitale transformatie. Daar hoort ook leiderschap bij: het management moet laten zien dat het zelf over de vaardigheden beschikt om besluiten op basis van data te nemen. Dat impliceert dat de leidinggevenden data als een belangrijke asset moeten zien, die groei, efficiëntie, wendbaarheid en innovatie aandrijft.


Naar alle magazines