sourcing

Werkplekbeheer RDW gaat naar Fujitsu

De Rijksdienst voor het wegverkeer en Fujitsu hebben een vierjarig contract getekend voor het werkplekbeheer van ruim 1.500 medewerkers met mogelijkheid tot verlenging. Fujitsu moet ervoor zorgen dat de medewerkers van RDW flexibel, efficiënt en gebruiksvriendelijk kunnen werken en dat de werkplekken toekomstbestendig zijn.
 
De afgelopen jaren was de RDW zelf verantwoordelijk voor het leveren van de werkplekdienstverlening aan de organisatie, maar mede door de snelle veranderingen in het ICT-landschap was dit niet meer effectief.

“Binnen de RDW kennen we veel typen devices en een diversiteit aan werkplekken. Het werkplekbeheer willen we volledig overlaten aan een externe partner die een expert is op het gebied van werkplekbeheer. Hierdoor kunnen we als RDW meer de focus leggen op de werkzaamheden voor de ICT-systemen rond onze kerntaken.

Met Fujitsu verwachten wij de partner te hebben binnengehaald die, mede door haar ervaring binnen verschillende overheidsorganen, deze uitdagingen goed overziet en hierop inspeelt”, zegt Zeger Baelde, directeur Bedrijfsvoering bij de RDW.
 
De RDW wil een toekomstbestendige werkplek die het nieuwe werken ondersteunt en de specifieke taken van de verschillende medewerkers ondersteunt. Fujitsu biedt de RDW verschillende oplossingen, van volledig beheerde tot BYOD. “De meest geschikte werkplek is afhankelijk van de functie, de werkzaamheden en beveiligingseisen waarmee de specifieke medewerker te maken heeft”, zegt Bas de Reus, managing director bij Fujitsu.

Diverse overheidsinstanties deden al eerder een beroep op de kennis en oplossingen van de ICT-dienstverlener. “Deze ervaring kunnen wij goed inzetten om de RDW-medewerkers IT-oplossingen te bieden die de verschillende functies en werkstijlen in deze organisatie ondersteunen, de beveiliging van gevoelige data en systemen waarborgen en de eindgebruikerservaring verhogen.”
 
BVP
Tijdens de aanbesteding is er gebruik gemaakt van best value procurement (BVP). Hierbij wordt het gebruikelijke principe om een vraag tot in detail te specificeren losgelaten en gaat de inkopende partij meer uit van de expertise die in de markt aanwezig is.

ADVERTORIAL

Palo Alto Networks and ICT Media are publishing a guide for the C-suite that includes advice and cybersecurity best practices from CEOs, CISOs, lawyers, consultants and government officials.

Join us for the launch event on 18 May from 2:30pm at the Scheepvaart Museum Amsterdam. There will be an interactive panel discussion with the authors, covering Cloud Security, Cyber Insurance, the GDPR, the NIS Directive, the next-generation CISO and Digital Transformation Trends.

You can register for the event here.

Van onze partners

Magazines

OM 2 - Cloud


Strategic sourcing gaat over het zoeken naar een evenwicht tussen uitbesteden en zelf doen, de mate van uitbesteding, de leveranciersselectie, samenwerken met partners, contractbeheer en de regievoering. Maar ook over standaardisatie, normalisatie, ecosystemen en cultuurveranderingen. Op een strategische manier uitbesteden verbetert de efficiency, bespaart kosten en versnelt productontwikkeling. Organisaties kunnen zich voortaan op hun kernactiviteiten concentreren. Strategic sourcing geeft toegang tot expertise, of tot extra productiecapaciteit waarover men zelf niet beschikt. In dit nummer belicht Outsource Magazine de ervaringen en vorderingen op dit gebied.


Naar alle magazines