sourcing

Werkplekbeheer RDW gaat naar Fujitsu

De Rijksdienst voor het wegverkeer en Fujitsu hebben een vierjarig contract getekend voor het werkplekbeheer van ruim 1.500 medewerkers met mogelijkheid tot verlenging. Fujitsu moet ervoor zorgen dat de medewerkers van RDW flexibel, efficiënt en gebruiksvriendelijk kunnen werken en dat de werkplekken toekomstbestendig zijn.
 
De afgelopen jaren was de RDW zelf verantwoordelijk voor het leveren van de werkplekdienstverlening aan de organisatie, maar mede door de snelle veranderingen in het ICT-landschap was dit niet meer effectief.

“Binnen de RDW kennen we veel typen devices en een diversiteit aan werkplekken. Het werkplekbeheer willen we volledig overlaten aan een externe partner die een expert is op het gebied van werkplekbeheer. Hierdoor kunnen we als RDW meer de focus leggen op de werkzaamheden voor de ICT-systemen rond onze kerntaken.

Met Fujitsu verwachten wij de partner te hebben binnengehaald die, mede door haar ervaring binnen verschillende overheidsorganen, deze uitdagingen goed overziet en hierop inspeelt”, zegt Zeger Baelde, directeur Bedrijfsvoering bij de RDW.
 
De RDW wil een toekomstbestendige werkplek die het nieuwe werken ondersteunt en de specifieke taken van de verschillende medewerkers ondersteunt. Fujitsu biedt de RDW verschillende oplossingen, van volledig beheerde tot BYOD. “De meest geschikte werkplek is afhankelijk van de functie, de werkzaamheden en beveiligingseisen waarmee de specifieke medewerker te maken heeft”, zegt Bas de Reus, managing director bij Fujitsu.

Diverse overheidsinstanties deden al eerder een beroep op de kennis en oplossingen van de ICT-dienstverlener. “Deze ervaring kunnen wij goed inzetten om de RDW-medewerkers IT-oplossingen te bieden die de verschillende functies en werkstijlen in deze organisatie ondersteunen, de beveiliging van gevoelige data en systemen waarborgen en de eindgebruikerservaring verhogen.”
 
BVP
Tijdens de aanbesteding is er gebruik gemaakt van best value procurement (BVP). Hierbij wordt het gebruikelijke principe om een vraag tot in detail te specificeren losgelaten en gaat de inkopende partij meer uit van de expertise die in de markt aanwezig is.

ADVERTORIAL

State-of-the-Art CEOPalo Alto Networks and ICT Media have published a guide for the C-suite that includes advice and cybersecurity best practices from CEOs, CISOs, lawyers, consultants and government officials.

Get your free copy.

Van onze partners

Magazines

CIO nr 2 - Data & Information


De juiste informatie is de sleutel naar hogere prestaties. Tweevoudig winnaar van de CIO of the Year Award, Aloys Kregting (AkzoNobel), zei het enkele jaren geleden al: de waarde van informatie is eigenlijk het enige waar je als CIO echt wakker van zou moeten liggen. Data en informatie zijn, in combinatie met slimme algoritmes en krachtige technologie├źn, bovendien de basis voor een digitale transformatie. Daar hoort ook leiderschap bij: het management moet laten zien dat het zelf over de vaardigheden beschikt om besluiten op basis van data te nemen. Dat impliceert dat de leidinggevenden data als een belangrijke asset moeten zien, die groei, effici├źntie, wendbaarheid en innovatie aandrijft.


Naar alle magazines