technologie

VU en QNH willen samen helpen kloof IT-arbeidsmarkt te dichten

De Vrije Universiteit Amsterdam en IT-dienstverlener en -kennispartner QNH gaan samenwerken om de kloof tussen de theorie van de universiteit en de dagelijkse praktijk in het bedrijfsleven te dichten. QNH biedt duale masterstudenten van de VU relevante praktijkervaring, zodat zij goed voorbereid de arbeidsmarkt betreden en de opgedane theorie volop kunnen benutten.
 
De vraag naar business analytics consultants is de afgelopen jaren sterk toegenomen. Het kost bedrijven echter veel moeite om het juiste IT-personeel te vinden door schaarste aan informatica- en wiskundestudenten. De kennis van studenten sluit door de snelle ontwikkelingen in de markt bovendien lang niet altijd aan, waardoor zij tijdens hun eerste baan al achterstanden hun kennis moeten inhalen. Duale masters zijn volgens de VU een goede manier om studenten beter voor te bereiden op het werkende leven.
 
“De verantwoordelijkheid voor het dichten van de grote verschillen tussen de arbeidsmarkt en universiteit ligt bij zowel het bedrijfsleven als bij opleidingsinstituten”, zegt Mauk Meewis, business unit manager Application Development bij QNH. 

“Voor ons betekent de samenwerking toegang tot nieuw en gemotiveerd IT-talent. Met de juiste begeleiding en ondersteuning stomen wij ze samen met de VU klaar voor het werkende leven. De reacties van de studenten zijn erg positief en wij hebben erg veel baat bij hun enthousiasme, drive en vernieuwende ideeën.”
 
Annemieke van Goor, studieadviseur en stagecoördinator Business Analytics bij de VU: “Een hechte samenwerking met het bedrijfsleven is belangrijk voor de VU. Naast dat studenten hun studie in de praktijk brengen, nemen zij ook de werkervaring mee terug naar de schoolbanken. Wij zien het aantal duale studenten sterk toenemen en met name de master Business Analytics groeit, dit is vrij uniek in de universitaire wereld. 

Studenten willen zien wat zij aan theorie in de praktijk kunnen toepassen. Belangrijk voor ons is dat de studenten een goede match hebben met het bedrijf. QNH bleek een dynamische, energieke en ambitieuze organisatie en dat profiel sluit goed aan bij onze studenten.”

ADVERTORIAL

Palo Alto Networks and ICT Media are publishing a guide for the C-suite that includes advice and cybersecurity best practices from CEOs, CISOs, lawyers, consultants and government officials.

Join us for the launch event on 18 May from 2:30pm at the Scheepvaart Museum Amsterdam. There will be an interactive panel discussion with the authors, covering Cloud Security, Cyber Insurance, the GDPR, the NIS Directive, the next-generation CISO and Digital Transformation Trends.

You can register for the event here.

Van onze partners

Magazines

OM 2 - Cloud


Strategic sourcing gaat over het zoeken naar een evenwicht tussen uitbesteden en zelf doen, de mate van uitbesteding, de leveranciersselectie, samenwerken met partners, contractbeheer en de regievoering. Maar ook over standaardisatie, normalisatie, ecosystemen en cultuurveranderingen. Op een strategische manier uitbesteden verbetert de efficiency, bespaart kosten en versnelt productontwikkeling. Organisaties kunnen zich voortaan op hun kernactiviteiten concentreren. Strategic sourcing geeft toegang tot expertise, of tot extra productiecapaciteit waarover men zelf niet beschikt. In dit nummer belicht Outsource Magazine de ervaringen en vorderingen op dit gebied.


Naar alle magazines