technologie

VU en QNH willen samen helpen kloof IT-arbeidsmarkt te dichten

De Vrije Universiteit Amsterdam en IT-dienstverlener en -kennispartner QNH gaan samenwerken om de kloof tussen de theorie van de universiteit en de dagelijkse praktijk in het bedrijfsleven te dichten. QNH biedt duale masterstudenten van de VU relevante praktijkervaring, zodat zij goed voorbereid de arbeidsmarkt betreden en de opgedane theorie volop kunnen benutten.
 
De vraag naar business analytics consultants is de afgelopen jaren sterk toegenomen. Het kost bedrijven echter veel moeite om het juiste IT-personeel te vinden door schaarste aan informatica- en wiskundestudenten. De kennis van studenten sluit door de snelle ontwikkelingen in de markt bovendien lang niet altijd aan, waardoor zij tijdens hun eerste baan al achterstanden hun kennis moeten inhalen. Duale masters zijn volgens de VU een goede manier om studenten beter voor te bereiden op het werkende leven.
 
“De verantwoordelijkheid voor het dichten van de grote verschillen tussen de arbeidsmarkt en universiteit ligt bij zowel het bedrijfsleven als bij opleidingsinstituten”, zegt Mauk Meewis, business unit manager Application Development bij QNH. 

“Voor ons betekent de samenwerking toegang tot nieuw en gemotiveerd IT-talent. Met de juiste begeleiding en ondersteuning stomen wij ze samen met de VU klaar voor het werkende leven. De reacties van de studenten zijn erg positief en wij hebben erg veel baat bij hun enthousiasme, drive en vernieuwende ideeën.”
 
Annemieke van Goor, studieadviseur en stagecoördinator Business Analytics bij de VU: “Een hechte samenwerking met het bedrijfsleven is belangrijk voor de VU. Naast dat studenten hun studie in de praktijk brengen, nemen zij ook de werkervaring mee terug naar de schoolbanken. Wij zien het aantal duale studenten sterk toenemen en met name de master Business Analytics groeit, dit is vrij uniek in de universitaire wereld. 

Studenten willen zien wat zij aan theorie in de praktijk kunnen toepassen. Belangrijk voor ons is dat de studenten een goede match hebben met het bedrijf. QNH bleek een dynamische, energieke en ambitieuze organisatie en dat profiel sluit goed aan bij onze studenten.”

ADVERTORIAL

State-of-the-Art CEOPalo Alto Networks and ICT Media have published a guide for the C-suite that includes advice and cybersecurity best practices from CEOs, CISOs, lawyers, consultants and government officials.

Get your free copy.

Van onze partners

Magazines

CIO nr 2 - Data & Information


De juiste informatie is de sleutel naar hogere prestaties. Tweevoudig winnaar van de CIO of the Year Award, Aloys Kregting (AkzoNobel), zei het enkele jaren geleden al: de waarde van informatie is eigenlijk het enige waar je als CIO echt wakker van zou moeten liggen. Data en informatie zijn, in combinatie met slimme algoritmes en krachtige technologie├źn, bovendien de basis voor een digitale transformatie. Daar hoort ook leiderschap bij: het management moet laten zien dat het zelf over de vaardigheden beschikt om besluiten op basis van data te nemen. Dat impliceert dat de leidinggevenden data als een belangrijke asset moeten zien, die groei, effici├źntie, wendbaarheid en innovatie aandrijft.


Naar alle magazines