management

Vrouwen op de bank bij CIODAY

Op CIODAY2015, 24 november gehouden in de Beurs van Berlage te Amsterdam, werd een aantal gasten uitgenodigd om op de bank met dagvoorzitter Joost Hoebink en René Steenvoorden van Rabobank over het tekort aan gekwalificeerde arbeidskrachten in de sector en andere uitdagingen van technologie te bespreken. 

De eerste sessie met Janneke Niessen en Maartje Verhoek ging over het tekort van vrouwen in de ICT en hoe dit te verhelpen. Ondernemer en investeerder Niessen heeft het Project Prep bedacht, een project om meisjes te interesseren voor technologie, met een bijbehorend boek, geschreven door Niki Smith, waarin twee jonge meisjes een mode-app ontwikkelen.

Maartje Verhoek is betrokken bij van het Storm-project van de Technische Universiteit Eindhoven dat een elektrische motor ontwikkelt met een bereik van een kleine 400 kilometer. Beide gasten benadrukten dat de komst van meer vrouwen gewenst is omdat zij unieke kwaliteiten hebben en hiermee ook bestaande tekorten in de ICT te verhelpen zijn.

De beste manier om dit te doen is jonge meisjes op de lagere school laten zien dat banen in de technologie ook voor hen interessante carrièremogelijkheden bieden, was de conclusie van de dames op de bank. Op de korte termijn zijn aandacht voor deze ongelijkheid en het zoeken naar oplossingen ook belangrijke actiepunten.

Bekijk de video:

ADVERTORIAL

Master Data Management SummitPlease join us for the EMEA MDM 360 Summit of our partner Informatica in Amsterdam, a full day conference that brings together the world’s largest vendor user community for Master Data Management and Data Governance.State-of-the-Art CEOPalo Alto Networks and ICT Media have published a guide for the C-suite that includes advice and cybersecurity best practices from CEOs, CISOs, lawyers, consultants and government officials.

Get your free copy.

Van onze partners

Magazines

CIO nr 2 - Data & Information


De juiste informatie is de sleutel naar hogere prestaties. Tweevoudig winnaar van de CIO of the Year Award, Aloys Kregting (AkzoNobel), zei het enkele jaren geleden al: de waarde van informatie is eigenlijk het enige waar je als CIO echt wakker van zou moeten liggen. Data en informatie zijn, in combinatie met slimme algoritmes en krachtige technologieën, bovendien de basis voor een digitale transformatie. Daar hoort ook leiderschap bij: het management moet laten zien dat het zelf over de vaardigheden beschikt om besluiten op basis van data te nemen. Dat impliceert dat de leidinggevenden data als een belangrijke asset moeten zien, die groei, efficiëntie, wendbaarheid en innovatie aandrijft.


Naar alle magazines