management

Vrouwen op de bank bij CIODAY

Op CIODAY2015, 24 november gehouden in de Beurs van Berlage te Amsterdam, werd een aantal gasten uitgenodigd om op de bank met dagvoorzitter Joost Hoebink en René Steenvoorden van Rabobank over het tekort aan gekwalificeerde arbeidskrachten in de sector en andere uitdagingen van technologie te bespreken. 

De eerste sessie met Janneke Niessen en Maartje Verhoek ging over het tekort van vrouwen in de ICT en hoe dit te verhelpen. Ondernemer en investeerder Niessen heeft het Project Prep bedacht, een project om meisjes te interesseren voor technologie, met een bijbehorend boek, geschreven door Niki Smith, waarin twee jonge meisjes een mode-app ontwikkelen.

Maartje Verhoek is betrokken bij van het Storm-project van de Technische Universiteit Eindhoven dat een elektrische motor ontwikkelt met een bereik van een kleine 400 kilometer. Beide gasten benadrukten dat de komst van meer vrouwen gewenst is omdat zij unieke kwaliteiten hebben en hiermee ook bestaande tekorten in de ICT te verhelpen zijn.

De beste manier om dit te doen is jonge meisjes op de lagere school laten zien dat banen in de technologie ook voor hen interessante carrièremogelijkheden bieden, was de conclusie van de dames op de bank. Op de korte termijn zijn aandacht voor deze ongelijkheid en het zoeken naar oplossingen ook belangrijke actiepunten.

Bekijk de video:

ADVERTORIAL

Palo Alto Networks and ICT Media are publishing a guide for the C-suite that includes advice and cybersecurity best practices from CEOs, CISOs, lawyers, consultants and government officials.

Join us for the launch event on 18 May from 2:30pm at the Scheepvaart Museum Amsterdam. There will be an interactive panel discussion with the authors, covering Cloud Security, Cyber Insurance, the GDPR, the NIS Directive, the next-generation CISO and Digital Transformation Trends.

You can register for the event here.

Van onze partners

Magazines

OM 2 - Cloud


Strategic sourcing gaat over het zoeken naar een evenwicht tussen uitbesteden en zelf doen, de mate van uitbesteding, de leveranciersselectie, samenwerken met partners, contractbeheer en de regievoering. Maar ook over standaardisatie, normalisatie, ecosystemen en cultuurveranderingen. Op een strategische manier uitbesteden verbetert de efficiency, bespaart kosten en versnelt productontwikkeling. Organisaties kunnen zich voortaan op hun kernactiviteiten concentreren. Strategic sourcing geeft toegang tot expertise, of tot extra productiecapaciteit waarover men zelf niet beschikt. In dit nummer belicht Outsource Magazine de ervaringen en vorderingen op dit gebied.


Naar alle magazines