management

Vrouwen op de bank bij CIODAY

Op CIODAY2015, 24 november gehouden in de Beurs van Berlage te Amsterdam, werd een aantal gasten uitgenodigd om op de bank met dagvoorzitter Joost Hoebink en René Steenvoorden van Rabobank over het tekort aan gekwalificeerde arbeidskrachten in de sector en andere uitdagingen van technologie te bespreken. 

De eerste sessie met Janneke Niessen en Maartje Verhoek ging over het tekort van vrouwen in de ICT en hoe dit te verhelpen. Ondernemer en investeerder Niessen heeft het Project Prep bedacht, een project om meisjes te interesseren voor technologie, met een bijbehorend boek, geschreven door Niki Smith, waarin twee jonge meisjes een mode-app ontwikkelen.

Maartje Verhoek is betrokken bij van het Storm-project van de Technische Universiteit Eindhoven dat een elektrische motor ontwikkelt met een bereik van een kleine 400 kilometer. Beide gasten benadrukten dat de komst van meer vrouwen gewenst is omdat zij unieke kwaliteiten hebben en hiermee ook bestaande tekorten in de ICT te verhelpen zijn.

De beste manier om dit te doen is jonge meisjes op de lagere school laten zien dat banen in de technologie ook voor hen interessante carrièremogelijkheden bieden, was de conclusie van de dames op de bank. Op de korte termijn zijn aandacht voor deze ongelijkheid en het zoeken naar oplossingen ook belangrijke actiepunten.

Bekijk de video:

Van onze partners

Magazines

TITM nr 1 - Cloud & Data


In het eerste nummer van Tijdschrift IT Management (TITM) staat dataopslag in de cloud centraal. Nu de cloud steeds meer de primaire strategie is voor ondernemingen, is het zaak dat medewerkers op een veilige, consistente en snelle manier toegang hebben tot hun data, ongeacht het device waarop ze werken of de locatie waar ze zich bevinden. Vooral voor bedrijven met meerdere vestigingen en veel mobiele werknemers is dit een uitdaging. Tel daarbij op het stijgend aantal hybride cloud-architecturen en de uitdagingen op het gebied van security en compliance, en de complexiteit wordt in één oogopslag duidelijk.


Naar alle magazines