technologie

Veiliger remote toegang tot applicaties

Akamai Technologies komt met een nieuwe, veiliger manier voor remote en ‘third party’ access tot applicaties, die zonder client-software direct vanuit de cloud werkt en gebaseerd is op technologie van het recent overgenomen Soha Systems.

Remote access wordt door organisaties al meer dan twintig jaar gefaciliteerd. Het beheer is voor veel IT-organisaties echter gecompliceerd. Ze vertrouwen op diverse hardware- en software-oplossingen, inclusief application delivery controllers (ADCs), VPN appliances en identity management- en applicatie-monitoring-oplossingen.

Deze methoden kunnen een beveiligingsrisico inhouden. De nieuwe oplossing van Akamai, simpelweg Enterprise Application Access gedoopt, ontkomt aan de beperkingen en security-risico’s van traditionele remote access dankzij een nieuwe aanpak voor toegang tot applicaties gehost in corporate datacenters, private of publieke cloud-omgevingen.

De oplossing is daarmee een alternatief voor VPN, RDP en proxies. Applicaties worden ‘verborgen’ voor internet en de zogenaamde ’dial-out' cloud-architectuur maakt het mogelijk alle inkomende firewall-poorten af te sluiten en alleen geauthenticeerde eindgebruikers toegang te geven tot geautoriseerde applicaties.

De methode integreert beveiliging van data paths, identity access, applicatiebeveiliging en beheer. Klanten kunnen Enterprise Application Access op zichzelf gebruiken of integreren met eerder geïnstalleerde systemen. Het systeem is binnen enkele minuten operationeel in vrijwel elke netwerkomgeving via een uniforme portal met een enkel toegangspunt. Hierdoor bedragen de kosten maar een deel van die van traditionele oplossingen.

Van onze partners

Magazines

TITM nr 1 - Cloud & Data


In het eerste nummer van Tijdschrift IT Management (TITM) staat dataopslag in de cloud centraal. Nu de cloud steeds meer de primaire strategie is voor ondernemingen, is het zaak dat medewerkers op een veilige, consistente en snelle manier toegang hebben tot hun data, ongeacht het device waarop ze werken of de locatie waar ze zich bevinden. Vooral voor bedrijven met meerdere vestigingen en veel mobiele werknemers is dit een uitdaging. Tel daarbij op het stijgend aantal hybride cloud-architecturen en de uitdagingen op het gebied van security en compliance, en de complexiteit wordt in één oogopslag duidelijk.


Naar alle magazines