sourcing

Transavia besteedt infra uit aan Cegeka

Vliegmaatschappij Transavia besteedt zijn volledige ICT-infrastructuur uit aan ICT-dienstverlener Cegeka. Eerder dit jaar sloot Transavia al een overeenkomst met de dienstverlener voor inrichting en beheer van werkplekken.
 
De ICT-infrastructuur wordt ondergebracht in een hybride cloudomgeving van Cegeka bestaande uit een private cloud en shared cloud, gecombineerd met public clouddiensten. Ook het technisch beheer van de meer dan honderd applicaties waar mee Transavia werkt valt onder het nieuwe contract.
 
De aanbesteding verliep volgens de best value procurement inkoopmethodiek (BVP). Hiervoor heeft Transavia gebruik gemaakt van de diensten van KWD Resultaatmanagement. Transavia gaf aan de leveranciers de scope van het project mee, zes businessdoelstellingen en een plafondbedrag. Aan de leveranciers werd een voorstel gevraagd om een maximaal resultaat te behalen met minimale middelen.
 
De belangrijkste eisen van Transavia waren het waarborgen van continuïteit (24x7), het behalen van een jaarlijkse reductie in operationele kosten en het optreden als partner in de digitale transformatie die Transavia de komende jaren zal doorvoeren.

“Best Value Procurement dwong ons om heel goed te beschrijven wat we nodig hebben, zonder te zeggen hoe dat moet worden gerealiseerd”, zegt Michel van Hout, CIO van Transavia. “Het is best moeilijk om dat laatste los te laten, want je hebt natuurlijk wel wat in je hoofd. Maar door het hoe volledig bij de leverancier te leggen, kwam Cegeka met dingen waar we zelf nooit aan zouden hebben gedacht. Deze uitkomst is voor beide partijen beter en aantrekkelijker.”
 
Commercieel directeur van Cegeka Jan Willem van den Bos: “Door te kiezen voor BVP als aanbestedingsmethode heeft Transavia zich verzekerd van een innovatieve samenwerking met ons. Immers, wij moeten ook zelf innoveren om de afgesproken kostenreductie te behalen, zonder de continuïteit van de dienstverlening in gevaar te brengen. De contractvorm geeft ons daar veel ruimte voor. Transavia daagt ons uit om voortdurend nóg slimmere oplossingen te bedenken. Het is ontzettend prettig om samen te werken met zo’n toekomstgericht bedrijf.”
 
“Voor ons is deze outsourcing een strategische keus waar veel van afhangt”, zegt Van Hout. “Cegeka heeft laten zien dat goed te begrijpen door een oplossing te ontwerpen die van deze tijd is en tegelijkertijd gebaseerd is op bewezen technologie.”

ADVERTORIAL

Palo Alto Networks and ICT Media are publishing a guide for the C-suite that includes advice and cybersecurity best practices from CEOs, CISOs, lawyers, consultants and government officials.

Join us for the launch event on 18 May from 2:30pm at the Scheepvaart Museum Amsterdam. There will be an interactive panel discussion with the authors, covering Cloud Security, Cyber Insurance, the GDPR, the NIS Directive, the next-generation CISO and Digital Transformation Trends.

You can register for the event here.

Van onze partners

Magazines

OM 2 - Cloud


Strategic sourcing gaat over het zoeken naar een evenwicht tussen uitbesteden en zelf doen, de mate van uitbesteding, de leveranciersselectie, samenwerken met partners, contractbeheer en de regievoering. Maar ook over standaardisatie, normalisatie, ecosystemen en cultuurveranderingen. Op een strategische manier uitbesteden verbetert de efficiency, bespaart kosten en versnelt productontwikkeling. Organisaties kunnen zich voortaan op hun kernactiviteiten concentreren. Strategic sourcing geeft toegang tot expertise, of tot extra productiecapaciteit waarover men zelf niet beschikt. In dit nummer belicht Outsource Magazine de ervaringen en vorderingen op dit gebied.


Naar alle magazines