technologie

Schaarste aan IT talent leidt tot goede beloning

IT-functies scoren goed qua beloning en arbeidsvoorwaarden, zo blijkt uit onderzoek naar opkomende functies in verschillende sectoren door Recruitmentorganisatie Hays.

Door de schaarste aan IT-talent in binnen- en buitenland, nieuwe technologieën waar betrekkelijk weinig professionals kennis van hebben en de complexe functie-eisen zijn salarissen voor veel IT’ers hoger dan gemiddeld. Bij sommige functies is dit effect nog sterker door de sterke vraag. Hays ziet vijf goed beloonde IT-functies dit jaar alleen maar belangrijker worden.

Security officer
Of het nu door werkelijke toename van cybercriminaliteit komt of door de aandacht die we er aan geven, de vraag naar security officers neemt toe. Organisaties hebben veel over voor professionals die hen tegen schade van hacks en datalekken kunnen beschermen. Omdat het aanbod van mensen met gedegen kennis van cyberbeveiliging in binnen- en buitenland beperkt is, nemen salarissen toe en kunnen security officers rekenen op een salaris van 60.000 tot 70.000 euro per jaar.
 
BI manager
BI-specialisten helpen organisaties data-driven te maken en moeten zowel technisch als bedrijfskundig sterk zijn. Ze hebben te maken met veel verschillende stakeholders. Deze professionals hebben op de arbeidsmarkt alle keus als hun IT-vaardigheden tenminste goed zijn ontwikkeld. Goede voorwaarden en een gemiddeld jaarsalaris van 70.000 euro zijn dan binnen dit specialisme gegarandeerd.  
 
Software development product owner
Product owners sturen een ontwikkelteam aan en moeten een zeer gedetailleerd kennisniveau hebben, een helicopter view en sterke communicatieve en presentatievaardigheden. Door al deze eisen kan een product owner rekenen op een 60.000 tot 80.000 euro per jaar.

Technisch consultant
Een Technisch consultant moet een unieke mix van persoonlijkheid en vaardigheden hebben en is verantwoordelijk voor de techniek binnen projecten en bedenkt en ontwerpt automatiseringsoplossingen voor klanten in het grootzakelijke segment. Deze persoon heeft een sturende rol, maar werkt ook mee bij de uitvoering en implementatie van de projecten. Hiervoor is een veelzijdige kennis vereist, maar ook sterke communicatieve vaardigheden. De perfecte kandidaat is HBO-opgeleid en in het bezit van relevante, up-to-date certificeringen en sterke kennis van projectmethodologieën. Het salaris ligt gemiddeld op 55.000 tot 60.000 euro per jaar.

Functioneel beheerder SAP/Microsoft Dynamics
Een Functioneel Beheerder is verantwoordelijk voor het stroomlijnen van de werkprocessen die via een SAP-module of Microsoft Dynamics verlopen. De opleiding- en certificeringstrajecten voor deze applicaties zijn erg kostbaar. Professionals die dit hebben doorlopen zijn daarom erg aantrekkelijk voor een bedrijf, omdat het bedrijf die opleidingsinvestering dan niet meer hoeft te doen. Veel grote bedrijven hebben behoefte aan een vaste medewerker die gespecialiseerd in het beheren hiervan. In combinatie met de schaarste op de markt draagt dit bij aan het goede salaris van 60.000 tot 65.000 per jaar.

ADVERTORIAL

Palo Alto Networks and ICT Media are publishing a guide for the C-suite that includes advice and cybersecurity best practices from CEOs, CISOs, lawyers, consultants and government officials.

Join us for the launch event on 18 May from 2:30pm at the Scheepvaart Museum Amsterdam. There will be an interactive panel discussion with the authors, covering Cloud Security, Cyber Insurance, the GDPR, the NIS Directive, the next-generation CISO and Digital Transformation Trends.

You can register for the event here.

Van onze partners

Magazines

OM 2 - Cloud


Strategic sourcing gaat over het zoeken naar een evenwicht tussen uitbesteden en zelf doen, de mate van uitbesteding, de leveranciersselectie, samenwerken met partners, contractbeheer en de regievoering. Maar ook over standaardisatie, normalisatie, ecosystemen en cultuurveranderingen. Op een strategische manier uitbesteden verbetert de efficiency, bespaart kosten en versnelt productontwikkeling. Organisaties kunnen zich voortaan op hun kernactiviteiten concentreren. Strategic sourcing geeft toegang tot expertise, of tot extra productiecapaciteit waarover men zelf niet beschikt. In dit nummer belicht Outsource Magazine de ervaringen en vorderingen op dit gebied.


Naar alle magazines