technologie

Schaarste aan IT talent leidt tot goede beloning

IT-functies scoren goed qua beloning en arbeidsvoorwaarden, zo blijkt uit onderzoek naar opkomende functies in verschillende sectoren door Recruitmentorganisatie Hays.

Door de schaarste aan IT-talent in binnen- en buitenland, nieuwe technologieën waar betrekkelijk weinig professionals kennis van hebben en de complexe functie-eisen zijn salarissen voor veel IT’ers hoger dan gemiddeld. Bij sommige functies is dit effect nog sterker door de sterke vraag. Hays ziet vijf goed beloonde IT-functies dit jaar alleen maar belangrijker worden.

Security officer
Of het nu door werkelijke toename van cybercriminaliteit komt of door de aandacht die we er aan geven, de vraag naar security officers neemt toe. Organisaties hebben veel over voor professionals die hen tegen schade van hacks en datalekken kunnen beschermen. Omdat het aanbod van mensen met gedegen kennis van cyberbeveiliging in binnen- en buitenland beperkt is, nemen salarissen toe en kunnen security officers rekenen op een salaris van 60.000 tot 70.000 euro per jaar.
 
BI manager
BI-specialisten helpen organisaties data-driven te maken en moeten zowel technisch als bedrijfskundig sterk zijn. Ze hebben te maken met veel verschillende stakeholders. Deze professionals hebben op de arbeidsmarkt alle keus als hun IT-vaardigheden tenminste goed zijn ontwikkeld. Goede voorwaarden en een gemiddeld jaarsalaris van 70.000 euro zijn dan binnen dit specialisme gegarandeerd.  
 
Software development product owner
Product owners sturen een ontwikkelteam aan en moeten een zeer gedetailleerd kennisniveau hebben, een helicopter view en sterke communicatieve en presentatievaardigheden. Door al deze eisen kan een product owner rekenen op een 60.000 tot 80.000 euro per jaar.

Technisch consultant
Een Technisch consultant moet een unieke mix van persoonlijkheid en vaardigheden hebben en is verantwoordelijk voor de techniek binnen projecten en bedenkt en ontwerpt automatiseringsoplossingen voor klanten in het grootzakelijke segment. Deze persoon heeft een sturende rol, maar werkt ook mee bij de uitvoering en implementatie van de projecten. Hiervoor is een veelzijdige kennis vereist, maar ook sterke communicatieve vaardigheden. De perfecte kandidaat is HBO-opgeleid en in het bezit van relevante, up-to-date certificeringen en sterke kennis van projectmethodologieën. Het salaris ligt gemiddeld op 55.000 tot 60.000 euro per jaar.

Functioneel beheerder SAP/Microsoft Dynamics
Een Functioneel Beheerder is verantwoordelijk voor het stroomlijnen van de werkprocessen die via een SAP-module of Microsoft Dynamics verlopen. De opleiding- en certificeringstrajecten voor deze applicaties zijn erg kostbaar. Professionals die dit hebben doorlopen zijn daarom erg aantrekkelijk voor een bedrijf, omdat het bedrijf die opleidingsinvestering dan niet meer hoeft te doen. Veel grote bedrijven hebben behoefte aan een vaste medewerker die gespecialiseerd in het beheren hiervan. In combinatie met de schaarste op de markt draagt dit bij aan het goede salaris van 60.000 tot 65.000 per jaar.

ADVERTORIAL

State-of-the-Art CEOPalo Alto Networks and ICT Media have published a guide for the C-suite that includes advice and cybersecurity best practices from CEOs, CISOs, lawyers, consultants and government officials.

Get your free copy.

Van onze partners

Magazines

CIO nr 2 - Data & Information


De juiste informatie is de sleutel naar hogere prestaties. Tweevoudig winnaar van de CIO of the Year Award, Aloys Kregting (AkzoNobel), zei het enkele jaren geleden al: de waarde van informatie is eigenlijk het enige waar je als CIO echt wakker van zou moeten liggen. Data en informatie zijn, in combinatie met slimme algoritmes en krachtige technologie├źn, bovendien de basis voor een digitale transformatie. Daar hoort ook leiderschap bij: het management moet laten zien dat het zelf over de vaardigheden beschikt om besluiten op basis van data te nemen. Dat impliceert dat de leidinggevenden data als een belangrijke asset moeten zien, die groei, effici├źntie, wendbaarheid en innovatie aandrijft.


Naar alle magazines