technologie

IT’ers actiever op arbeidsmarkt

IT’ers waren vorig jaar actiever op de arbeidsmarkt; vacatures worden vaker bekeken dan in 2014.  Daarop duidt het zesde Monster Year Report, het arbeidsmarktrapport van Monsterboard.

IT-vacatures werden op Monsterboard in totaal bijna 10 miljoen keer bekeken, wat neerkomt op een gemiddelde van bijna 250 keer per vacature: 16% meer dan in 2014. Werkzoekenden toonden de meeste interesse in vacatures op gebied van software- of webdevelopment, software-implementatie & consulting en software-/systeemarchitectuur. De meest gebruikte zoektermen waren achtereenvolgens business & ict, ict, ict-consultant, functioneel beheerder, Java. De meeste cv’s werden echter geplaatst in de categorieën desktopservice en support, IT-projectmanagement en netwerk- en serverbeheer, wat duidt op een
 
Maandelijks werden in 2015 ongeveer 2.500 nieuwe IT-vacatures geplaatst op Monsterboard.nl. Dit is nagenoeg gelijk aan het aantal vacatures in 2014 en hiermee is IT nog steeds de meest vacaturerijke sector. Bedrijven zoeken vooral functies als softwareontwikkelaar, webdeveloper, functies op het gebied van softwareadvies en -implementatie en software-/systeemontwerp.
 
“IT’ers hebben een sterke positie op de arbeidsmarkt. In software development en systeemanalyse is de vraag nog steeds veel groter dan het aanbod”, zegt Gian Zandonà, managing director van Monsterboard.nl. “Maar we weten ook dat een grote groep IT’ers open staat voor een andere baan mits zij op de juiste manier worden benaderd. Verdiep je in je kandidatenpoule, zowel op zakelijk als persoonlijk vlak. Een motorliefhebber wordt misschien over de streep getrokken met een leasemotor in plaats van een auto.”
 
Over het rapport
Het Monster Year Report is een jaarlijks onderzoek van Monsterboard en biedt een analyse van trends en ontwikkelingen in de arbeidsmarkt. Naast de trends in zoekgedrag en vacatures op Monsterboard.nl maakt het rapport gebruik van cijfers en onderzoek van CBS, PwC en Deloitte.

Van onze partners

Magazines

TITM nr 1 - Cloud & Data


In het eerste nummer van Tijdschrift IT Management (TITM) staat dataopslag in de cloud centraal. Nu de cloud steeds meer de primaire strategie is voor ondernemingen, is het zaak dat medewerkers op een veilige, consistente en snelle manier toegang hebben tot hun data, ongeacht het device waarop ze werken of de locatie waar ze zich bevinden. Vooral voor bedrijven met meerdere vestigingen en veel mobiele werknemers is dit een uitdaging. Tel daarbij op het stijgend aantal hybride cloud-architecturen en de uitdagingen op het gebied van security en compliance, en de complexiteit wordt in één oogopslag duidelijk.


Naar alle magazines