technologie

IT’ers actiever op arbeidsmarkt

IT’ers waren vorig jaar actiever op de arbeidsmarkt; vacatures worden vaker bekeken dan in 2014.  Daarop duidt het zesde Monster Year Report, het arbeidsmarktrapport van Monsterboard.

IT-vacatures werden op Monsterboard in totaal bijna 10 miljoen keer bekeken, wat neerkomt op een gemiddelde van bijna 250 keer per vacature: 16% meer dan in 2014. Werkzoekenden toonden de meeste interesse in vacatures op gebied van software- of webdevelopment, software-implementatie & consulting en software-/systeemarchitectuur. De meest gebruikte zoektermen waren achtereenvolgens business & ict, ict, ict-consultant, functioneel beheerder, Java. De meeste cv’s werden echter geplaatst in de categorieën desktopservice en support, IT-projectmanagement en netwerk- en serverbeheer, wat duidt op een
 
Maandelijks werden in 2015 ongeveer 2.500 nieuwe IT-vacatures geplaatst op Monsterboard.nl. Dit is nagenoeg gelijk aan het aantal vacatures in 2014 en hiermee is IT nog steeds de meest vacaturerijke sector. Bedrijven zoeken vooral functies als softwareontwikkelaar, webdeveloper, functies op het gebied van softwareadvies en -implementatie en software-/systeemontwerp.
 
“IT’ers hebben een sterke positie op de arbeidsmarkt. In software development en systeemanalyse is de vraag nog steeds veel groter dan het aanbod”, zegt Gian Zandonà, managing director van Monsterboard.nl. “Maar we weten ook dat een grote groep IT’ers open staat voor een andere baan mits zij op de juiste manier worden benaderd. Verdiep je in je kandidatenpoule, zowel op zakelijk als persoonlijk vlak. Een motorliefhebber wordt misschien over de streep getrokken met een leasemotor in plaats van een auto.”
 
Over het rapport
Het Monster Year Report is een jaarlijks onderzoek van Monsterboard en biedt een analyse van trends en ontwikkelingen in de arbeidsmarkt. Naast de trends in zoekgedrag en vacatures op Monsterboard.nl maakt het rapport gebruik van cijfers en onderzoek van CBS, PwC en Deloitte.

ADVERTORIAL

State-of-the-Art CEOPalo Alto Networks and ICT Media have published a guide for the C-suite that includes advice and cybersecurity best practices from CEOs, CISOs, lawyers, consultants and government officials.

Get your free copy.

Van onze partners

Magazines

CIO nr 2 - Data & Information


De juiste informatie is de sleutel naar hogere prestaties. Tweevoudig winnaar van de CIO of the Year Award, Aloys Kregting (AkzoNobel), zei het enkele jaren geleden al: de waarde van informatie is eigenlijk het enige waar je als CIO echt wakker van zou moeten liggen. Data en informatie zijn, in combinatie met slimme algoritmes en krachtige technologieën, bovendien de basis voor een digitale transformatie. Daar hoort ook leiderschap bij: het management moet laten zien dat het zelf over de vaardigheden beschikt om besluiten op basis van data te nemen. Dat impliceert dat de leidinggevenden data als een belangrijke asset moeten zien, die groei, efficiëntie, wendbaarheid en innovatie aandrijft.


Naar alle magazines