technologie

IT-management platform voor hoger onderwijs gelanceerd

Leverancier van IT-managementoplossingen voor MSP’s en middelgrote organisaties Kaseya heeft een platform ontwikkeld voor het hoger onderwijs waarmee IT-beheerders netwerken verspreid over vele locaties kunnen beheren en waarmee ze beschikken over een uitgebreide suite met oplossingen.

Beheerders hebben onder meer de beschikking over een service desk, patching, antivirus, anti-malware en end-to-end documentatie. Policy management tools garanderen dat processen op de juiste schaal en compliant verlopen, terwijl API’s integratie mogelijk maken om andere tools uit te breiden of te automatiseren.

De oplossing van Kaseya biedt ook cybersecurity en ondersteunt wet- en regelgeving op het gebied van de bescherming van gevoelige persoons- en andere gegevens, zoals de GDPR.
De Identity and Access managementoplossing (IAM) beveiligt toegang tot applicaties en single sighn on (SSO) en multifactor-authenticatie maakt veilig werken voor eindgebruikers draaglijk.
“Het beheren van IT systemen voor een openbare universiteit is een enorme onderneming omdat je voortdurend de balans moet zien te vinden tussen de behoeften van studenten, faculteitsmedewerkers en de administratieve staf,” zegt Billy Wesley, assistent directeur Informatie Technologie aan Virginia Tech.

“Aan de ene kant verwacht men dat je zorgt voor een open en onafhankelijke leeromgeving. Maar aan de andere kant ben je verantwoordelijk voor de bescherming van het netwerk van de instelling tegen interne en externe bedreigingen en het in de lucht houden van duizenden systemen.”

“Er zijn twee belangrijke factoren in het spel bij IT voor het hoger onderwijs: de ene is de explosie van technologie op de campus – van BYOD tot collaboratieve klaslokalen tot big data. De andere is de toenemende behoefte aan mogelijkheden om het voldoen aan wet- en regelgeving te kunnen monitoren,” aldus C.J. Wimley, CEO van TeamDynamix, leverancier van services en software voor het hoger onderwijs.

“Onze klanten zijn op zoek naar mogelijkheden om de inzet van middelen te optimaliseren, hun IT omgeving op een hoger plan te brengen en risico’s te minimaliseren. Om die reden hebben we ons eigen platform geïntegreerd met Kaseya’s oplossingen voor het hoger onderwijs. Dat gecombineerde aanbod helpt onze klanten om aan al die nieuwe uitdagingen tegemoet te komen.”

Van onze partners

Magazines

TITM nr 1 - Cloud & Data


In het eerste nummer van Tijdschrift IT Management (TITM) staat dataopslag in de cloud centraal. Nu de cloud steeds meer de primaire strategie is voor ondernemingen, is het zaak dat medewerkers op een veilige, consistente en snelle manier toegang hebben tot hun data, ongeacht het device waarop ze werken of de locatie waar ze zich bevinden. Vooral voor bedrijven met meerdere vestigingen en veel mobiele werknemers is dit een uitdaging. Tel daarbij op het stijgend aantal hybride cloud-architecturen en de uitdagingen op het gebied van security en compliance, en de complexiteit wordt in één oogopslag duidelijk.


Naar alle magazines