technologie

IT-management platform voor hoger onderwijs gelanceerd

Leverancier van IT-managementoplossingen voor MSP’s en middelgrote organisaties Kaseya heeft een platform ontwikkeld voor het hoger onderwijs waarmee IT-beheerders netwerken verspreid over vele locaties kunnen beheren en waarmee ze beschikken over een uitgebreide suite met oplossingen.

Beheerders hebben onder meer de beschikking over een service desk, patching, antivirus, anti-malware en end-to-end documentatie. Policy management tools garanderen dat processen op de juiste schaal en compliant verlopen, terwijl API’s integratie mogelijk maken om andere tools uit te breiden of te automatiseren.

De oplossing van Kaseya biedt ook cybersecurity en ondersteunt wet- en regelgeving op het gebied van de bescherming van gevoelige persoons- en andere gegevens, zoals de GDPR.
De Identity and Access managementoplossing (IAM) beveiligt toegang tot applicaties en single sighn on (SSO) en multifactor-authenticatie maakt veilig werken voor eindgebruikers draaglijk.
“Het beheren van IT systemen voor een openbare universiteit is een enorme onderneming omdat je voortdurend de balans moet zien te vinden tussen de behoeften van studenten, faculteitsmedewerkers en de administratieve staf,” zegt Billy Wesley, assistent directeur Informatie Technologie aan Virginia Tech.

“Aan de ene kant verwacht men dat je zorgt voor een open en onafhankelijke leeromgeving. Maar aan de andere kant ben je verantwoordelijk voor de bescherming van het netwerk van de instelling tegen interne en externe bedreigingen en het in de lucht houden van duizenden systemen.”

“Er zijn twee belangrijke factoren in het spel bij IT voor het hoger onderwijs: de ene is de explosie van technologie op de campus – van BYOD tot collaboratieve klaslokalen tot big data. De andere is de toenemende behoefte aan mogelijkheden om het voldoen aan wet- en regelgeving te kunnen monitoren,” aldus C.J. Wimley, CEO van TeamDynamix, leverancier van services en software voor het hoger onderwijs.

“Onze klanten zijn op zoek naar mogelijkheden om de inzet van middelen te optimaliseren, hun IT omgeving op een hoger plan te brengen en risico’s te minimaliseren. Om die reden hebben we ons eigen platform geïntegreerd met Kaseya’s oplossingen voor het hoger onderwijs. Dat gecombineerde aanbod helpt onze klanten om aan al die nieuwe uitdagingen tegemoet te komen.”

ADVERTORIAL

Palo Alto Networks and ICT Media are publishing a guide for the C-suite that includes advice and cybersecurity best practices from CEOs, CISOs, lawyers, consultants and government officials.

Join us for the launch event on 18 May from 2:30pm at the Scheepvaart Museum Amsterdam. There will be an interactive panel discussion with the authors, covering Cloud Security, Cyber Insurance, the GDPR, the NIS Directive, the next-generation CISO and Digital Transformation Trends.

You can register for the event here.

Van onze partners

Magazines

OM 2 - Cloud


Strategic sourcing gaat over het zoeken naar een evenwicht tussen uitbesteden en zelf doen, de mate van uitbesteding, de leveranciersselectie, samenwerken met partners, contractbeheer en de regievoering. Maar ook over standaardisatie, normalisatie, ecosystemen en cultuurveranderingen. Op een strategische manier uitbesteden verbetert de efficiency, bespaart kosten en versnelt productontwikkeling. Organisaties kunnen zich voortaan op hun kernactiviteiten concentreren. Strategic sourcing geeft toegang tot expertise, of tot extra productiecapaciteit waarover men zelf niet beschikt. In dit nummer belicht Outsource Magazine de ervaringen en vorderingen op dit gebied.


Naar alle magazines