management

Hybride Cloud dominant in West-Europa

In West-Europa wordt de hybride cloud het meest gebruikt en veiligheid wordt als belangrijkste argument gezien om over te stappen op de cloud. Maar de cloud wordt het meest ingezet voor traditionele toepassingen als opslag en back-up. Daarop duidt onderzoek door Netapp.

Meer dan de helft van de ondervraagde CIO’s en IT-managers geeft aan dat zij een combinatie van private en public cloud gebruiken: 69% in Duitsland, 61% in Frankrijk en 58% in het Verenigd Koninkrijk. De IT-beslissers werken met verschillende soorten partners: lokale cloud providers zijn favoriet (26%), gevolgd door hyperscalers (18%), grote cloud service providers en global system intergrators (17%).

Cloud vanwege security
Afgaande op de respondenten gaan veiligheid en de cloud tegenwoordig goed samen. Meer dan de helft van de respondenten (56%) geeft zelfs aan dat veiligheid de primaire reden is voor cloud-adoptie. Deze executives zien het toevertrouwen van data aan cloud providers niet meer als een risico; een indicator voor toekomstige cloud-adoptie. Flexibiliteit (55%) en kostenbesparing (54%) worden ook veelvuldig genoemd om een oplossing in de cloud in te zetten.

De cloud wordt in de onderzochte landen het meest ingezet voor opslag en backup, gevolgd door database-toepassingen en voor analyses en disaster recovery.

GDPR
Datawetgeving blijft een issue. Ofschoon een ruime meerderheid van respondenten aangeeft voldoende te begrijpen van de GDPR die in mei 2018 ingaat, zegt een toch wel opvallende minderheid niet te weten wat deze regulering inhoudt: 10% in het VK, 9% in Frankrijk en 8% in Duitsland.
 
“Het is duidelijk dat IT-managers de cloud gebruiken om innovatie te stimuleren. Wij zijn er van overtuigd dat je dit kunt bereiken door te focussen op keuze, controle en flexibiliteit”, zegt Sven Schoenaerts, managing director Benelux bij NetApp.

“Organisaties moeten de mogelijkheid hebben om te kunnen kiezen welke workloads in de cloud horen en welke partners hen kunnen helpen te navigeren binnen het hybrid landschap. Zij moeten hierbij goed inzicht kunnen krijgen in de bijkomende kosten, performance en de data placement om een goed onderbouwde keuze te kunnen maken binnen de volledige data lifecycle. Bovendien zien wij dat zij het volledige potentieel van de cloud willen ontsluiten: van nieuwe ideeën, tot concepten, tot productie.”
 
Over het onderzoek
Het onderzoek is in december 2016 opdracht van NetApp uitgevoerd door Opinion Matters onder 750 CIO’s en IT-managers in het VK, Frankrijk en Duitsland.

Van onze partners

Magazines

TITM nr 1 - Cloud & Data


In het eerste nummer van Tijdschrift IT Management (TITM) staat dataopslag in de cloud centraal. Nu de cloud steeds meer de primaire strategie is voor ondernemingen, is het zaak dat medewerkers op een veilige, consistente en snelle manier toegang hebben tot hun data, ongeacht het device waarop ze werken of de locatie waar ze zich bevinden. Vooral voor bedrijven met meerdere vestigingen en veel mobiele werknemers is dit een uitdaging. Tel daarbij op het stijgend aantal hybride cloud-architecturen en de uitdagingen op het gebied van security en compliance, en de complexiteit wordt in één oogopslag duidelijk.


Naar alle magazines