technologie

HR digitaliseert snel

Het percentage organisaties dat digitaal HR management biedt is de afgelopen twee jaar gestegen van 46 naar 62%. Zes op de tien medewerkers vinden het prettig om zelf regie te hebben over HR-zaken en het liefst doen zij dit tijd- en plaatsonafhankelijk. Hierop duidt jaarlijks benchmarkonderzoek van HR-dienstverlener Raet.

Medewerkers regelen graag dingen zelf online, zoals urenregistratie, indienen van declaraties, aanvragen van verlof, inzien van werkroosters en raadplegen van salarisstroken. Een grote groep van de medewerkers vindt het daarnaast belangrijk om deze HR-zaken óók op een mobiel apparaat te kunnen regelen, bijvoorbeeld via een specifieke app. Ook willen medewerkers zich ziek en beter kunnen melden via een HR-app.

“E-HRM maakt het eenvoudiger dan ooit om als medewerker zelf de regie te voeren’, zegt Onderzoeker bij Raet Henk Jan van Commenee. “Ze hebben meer flexibiliteit om zelf de administratie bij te houden en hebben te allen tijden inzicht in hun eigen informatie, zoals het werkrooster of de status van een ingediende declaratie.

Daarnaast biedt de opmars van e-HRM ook kansen voor de HR-afdeling. HR-professionals hoeven immers minder tijd te besteden aan administratieve HR-processen en e-HRM vermindert de kans op fouten. Een HR-afdeling hoeft zich minder bezig te houden met de randzaken en is daardoor beter in staat de rol van strategisch business partner te vervullen.”
 
Over het onderzoek
Raet laat jaarlijks een HR Benchmark uitvoeren naar HR-trends in Nederland. Aan het onderzoek, uitgevoerd door Kantar TNS, deden dit jaar 1.100 medewerkers, 565 HR-managers, 102 bestuurders en 409 zzp’ers mee uit verschillende sectoren.

Van onze partners

Magazines

TITM nr 1 - Cloud & Data


In het eerste nummer van Tijdschrift IT Management (TITM) staat dataopslag in de cloud centraal. Nu de cloud steeds meer de primaire strategie is voor ondernemingen, is het zaak dat medewerkers op een veilige, consistente en snelle manier toegang hebben tot hun data, ongeacht het device waarop ze werken of de locatie waar ze zich bevinden. Vooral voor bedrijven met meerdere vestigingen en veel mobiele werknemers is dit een uitdaging. Tel daarbij op het stijgend aantal hybride cloud-architecturen en de uitdagingen op het gebied van security en compliance, en de complexiteit wordt in één oogopslag duidelijk.


Naar alle magazines