sourcing

Gemiddelde contractwaarde outsourcingdeals daalt dramatisch

De gemiddelde geannualiseerde waarde van een outsourcingscontract is het afgelopen jaar wereldwijd gedaald met 51%. Bedroeg de gemiddelde geannualiseerde contractwaarde in 2015 nog 43,5 miljoen Amerikaanse dollars, in 2016 was deze waarde gehalveerd tot 21,3 miljoen dollar. Dit blijkt uit de jaarlijkse Global IT-BPO outsourcingdeals analysis van KPMG.

KPMG registreerde in 2016 in totaal 951 IT-outsourcingscontracten in zijn database ter waarde van 102,4 miljard dollar en 81 BPO-contracten ter waarde van 8,7 miljard dollar. Daarnaast werden 45 zogenoemde gebundelde IT-BPO-contracten gesloten ter waarde van 3,9 miljard dollar.

In termen van contractwaarde werd 65% van alle outsourcingsdeals gesloten door Amerikaanse ondernemingen, gevolgd door Engeland met 9%. Australië en Frankrijk gelden ook als belangrijke landen als het gaat om outsourcing. De overheid en defensie zijn wereldwijd de sectoren die het vaakst tot outsourcing overgaan van IT-BPO-diensten. Zij nemen respectievelijk 55 en 13% van de totale waarde van de outsourcingsdeals in 2016 voor hun rekening. De telecomsector besteedt relatief gezien ook veel IT-diensten en businessprocessen uit. Overigens is de gemiddelde contractduur in 2016 weer gestegen van 4 jaar en 1 maand in 2015 tot 4 jaar en 7 maanden in 2016.

77 procent van de IT-BPO-deals die in 2016 werden gesloten, hadden een totale contractwaarde die minder dan 100 miljoen euro bedroeg. 5% van de outsourcingsdeals had een totale contractwaarde van meer dan 500 miljoen dollar.

ADVERTORIAL

Master Data Management SummitPlease join us for the EMEA MDM 360 Summit of our partner Informatica in Amsterdam, a full day conference that brings together the world’s largest vendor user community for Master Data Management and Data Governance.State-of-the-Art CEOPalo Alto Networks and ICT Media have published a guide for the C-suite that includes advice and cybersecurity best practices from CEOs, CISOs, lawyers, consultants and government officials.

Get your free copy.

Van onze partners

Magazines

CIO nr 2 - Data & Information


De juiste informatie is de sleutel naar hogere prestaties. Tweevoudig winnaar van de CIO of the Year Award, Aloys Kregting (AkzoNobel), zei het enkele jaren geleden al: de waarde van informatie is eigenlijk het enige waar je als CIO echt wakker van zou moeten liggen. Data en informatie zijn, in combinatie met slimme algoritmes en krachtige technologieën, bovendien de basis voor een digitale transformatie. Daar hoort ook leiderschap bij: het management moet laten zien dat het zelf over de vaardigheden beschikt om besluiten op basis van data te nemen. Dat impliceert dat de leidinggevenden data als een belangrijke asset moeten zien, die groei, efficiëntie, wendbaarheid en innovatie aandrijft.


Naar alle magazines