technologie

Gemeente Haarlem gaat zaakgericht werken

De gemeente Haarlem heeft PSMS de opdracht gegund om een digitale koppeling te realiseren tussen Verseon, het zaaksysteem van de gemeente, en het MOOR Platform, waarmee wegbeheerders de regie kunnen voeren over werkzaamheden aan de ondergrondse infrastructuur.

Haarlem is de eerste gemeente in Nederland waar deze koppeling tot stand komt. De stad voldoet daarmee straks aan de standaardnorm voor zaakgericht werken.

Diverse handelingen die nu nog handmatig gebeuren, zoals een kenmerknummer opvragen, statuswijzigingen en het koppelen van bestanden worden straks volledig geautomatiseerd en gearchiveerd. Menselijke fouten worden zo voorkomen en de efficiëntie neemt toe doordat fysieke handelingen wegvallen. Belangrijk is ook dat hiermee vergunningen in het zaaksysteem worden geborgd conform de archiefwet.
 
“Mede door deze koppeling maakt de gemeente Haarlem haar naam waar als innovatieve gemeente op het gebied van ICT integratie ter ondersteuning van haar werkprocessen”, zegt Hans Rijnders, Kwaliteits- en Risicomanager van de gemeente. “Het MOOR Platform wordt al sinds 2010 ingezet in onze gemeente en heeft ook al een directe koppeling met bestaande GEO-informatie van de gemeente Haarlem, zoals BGT en het bomenbestand. Dit biedt vele voordelen voor alle partijen bij het indienen en beoordelen van vergunningen en meldingen.”
 
De koppeling wordt nu geïmplementeerd. In juni wordt de testfase afgerond, waarna de koppeling daadwerkelijk in productie zal worden genomen. De realisatie van deze koppeling maakt het mogelijk om een generieke koppeling tot stand te brengen, zodat het platform ook kan koppelen met de verschillende zaaksystemen die in gebruik zijn bij andere gemeenten in Nederland.

PSMS heeft in nauwe samenwerking met de gemeente en het Kwaliteitsinstituut Nederlandse Gemeenten (KING) onderzocht hoe de koppeling er uit moest komen te zien. Deze wordt volgens de berichtenstandaard StUF-BG (Standaard Uitwisselingsformaat Basisgegevens) tot stand gebracht tussen het zaaksysteem Verseon en het MOOR Platform.

ADVERTORIAL

State-of-the-Art CEOPalo Alto Networks and ICT Media have published a guide for the C-suite that includes advice and cybersecurity best practices from CEOs, CISOs, lawyers, consultants and government officials.

Get your free copy.

Van onze partners

Magazines

CIO nr 2 - Data & Information


De juiste informatie is de sleutel naar hogere prestaties. Tweevoudig winnaar van de CIO of the Year Award, Aloys Kregting (AkzoNobel), zei het enkele jaren geleden al: de waarde van informatie is eigenlijk het enige waar je als CIO echt wakker van zou moeten liggen. Data en informatie zijn, in combinatie met slimme algoritmes en krachtige technologie├źn, bovendien de basis voor een digitale transformatie. Daar hoort ook leiderschap bij: het management moet laten zien dat het zelf over de vaardigheden beschikt om besluiten op basis van data te nemen. Dat impliceert dat de leidinggevenden data als een belangrijke asset moeten zien, die groei, effici├źntie, wendbaarheid en innovatie aandrijft.


Naar alle magazines