sourcing

Eindhoven sluit overeenkomst met PQR voor vernieuwing infra

De gemeente Eindhoven is een vierjarige overeenkomst aangegaan met IT-dienstverlener PQR voor de vernieuwing van haar infrastructuur. De leverancier gaat een hyperconverged IT-infrastructuur van Nutanix implementeren en ondersteuning bieden.

De gemeente was op zoek naar een stabiele, betrouwbare en veilige infrastructuur en is daarvoor een Europese Openbare Procedure opgestart waarin aan inschrijvers is gevraagd te beschrijven hoe zij zich onderscheiden, niet alleen op prijs, maar met een zwaar accent op kwaliteit. Dat heeft geresulteerd in de selectie van PQR.

Eind 2016 hebben beide partijen een strategisch partnerschap gesloten dat twee keer één jaar verlengd kan worden. PQR gaat de aangeboden Nutanix hyperconverged ICT-infrastructuur implementeren en levert ondersteuning voor de hele omgeving. “De gemeente Eindhoven heeft zeven inschrijvingen ontvangen en een bewuste keuze gemaakt voor PQR. Voornaamste reden hiervoor is de manier waarop wij tijdens de interviewrondes ons ontwerp hebben toegelicht: het geeft invulling aan voor de gemeente belangrijke criteria zoals Total Cost of Ownership, out-of-the-box functionaliteit en minder complexiteit, nu en in de toekomst”, zegt Mourad Rerhioui, territory sales manager bij PQR.

De oplossing van Nutanix kan meegroeien wanneer de behoefte of vraag verandert. De infrastructuur kan zo worden ingericht dat er alleen op capaciteit en kwaliteit gestuurd hoeft te worden. Diepgaande kennis voor het beheer is niet nodig; de gemeentelijke dienst Informatisering & Beheer kan zich richten op interne en externe klanten (geprivatiseerde, voormalige onderdelen van de gemeente) en regievoering.

Eind december heeft PQR de concretiseringsfase, waarin werd aangetoond dat de beloofde kwaliteit binnen de aangegeven planning en offerteprijs geleverd gaat worden, succesvol afgerond. “PQR heeft laten zien dat wij op de Nutanix hyperconverged infrastructuur verschillende processen en werkplekken kunnen draaien. De kwaliteit van deze in de praktijk bewezen combinatie van hardware en software staat hoog aangeschreven en ook in het beheeraspect is volledig voorzien. Precies wat we willen”, zegt Pierre van den Heuvel, programmamanager IT bij de gemeente.

Van onze partners

Magazines

TITM nr 1 - Cloud & Data


In het eerste nummer van Tijdschrift IT Management (TITM) staat dataopslag in de cloud centraal. Nu de cloud steeds meer de primaire strategie is voor ondernemingen, is het zaak dat medewerkers op een veilige, consistente en snelle manier toegang hebben tot hun data, ongeacht het device waarop ze werken of de locatie waar ze zich bevinden. Vooral voor bedrijven met meerdere vestigingen en veel mobiele werknemers is dit een uitdaging. Tel daarbij op het stijgend aantal hybride cloud-architecturen en de uitdagingen op het gebied van security en compliance, en de complexiteit wordt in één oogopslag duidelijk.


Naar alle magazines