sourcing

Eindhoven sluit overeenkomst met PQR voor vernieuwing infra

De gemeente Eindhoven is een vierjarige overeenkomst aangegaan met IT-dienstverlener PQR voor de vernieuwing van haar infrastructuur. De leverancier gaat een hyperconverged IT-infrastructuur van Nutanix implementeren en ondersteuning bieden.

De gemeente was op zoek naar een stabiele, betrouwbare en veilige infrastructuur en is daarvoor een Europese Openbare Procedure opgestart waarin aan inschrijvers is gevraagd te beschrijven hoe zij zich onderscheiden, niet alleen op prijs, maar met een zwaar accent op kwaliteit. Dat heeft geresulteerd in de selectie van PQR.

Eind 2016 hebben beide partijen een strategisch partnerschap gesloten dat twee keer één jaar verlengd kan worden. PQR gaat de aangeboden Nutanix hyperconverged ICT-infrastructuur implementeren en levert ondersteuning voor de hele omgeving. “De gemeente Eindhoven heeft zeven inschrijvingen ontvangen en een bewuste keuze gemaakt voor PQR. Voornaamste reden hiervoor is de manier waarop wij tijdens de interviewrondes ons ontwerp hebben toegelicht: het geeft invulling aan voor de gemeente belangrijke criteria zoals Total Cost of Ownership, out-of-the-box functionaliteit en minder complexiteit, nu en in de toekomst”, zegt Mourad Rerhioui, territory sales manager bij PQR.

De oplossing van Nutanix kan meegroeien wanneer de behoefte of vraag verandert. De infrastructuur kan zo worden ingericht dat er alleen op capaciteit en kwaliteit gestuurd hoeft te worden. Diepgaande kennis voor het beheer is niet nodig; de gemeentelijke dienst Informatisering & Beheer kan zich richten op interne en externe klanten (geprivatiseerde, voormalige onderdelen van de gemeente) en regievoering.

Eind december heeft PQR de concretiseringsfase, waarin werd aangetoond dat de beloofde kwaliteit binnen de aangegeven planning en offerteprijs geleverd gaat worden, succesvol afgerond. “PQR heeft laten zien dat wij op de Nutanix hyperconverged infrastructuur verschillende processen en werkplekken kunnen draaien. De kwaliteit van deze in de praktijk bewezen combinatie van hardware en software staat hoog aangeschreven en ook in het beheeraspect is volledig voorzien. Precies wat we willen”, zegt Pierre van den Heuvel, programmamanager IT bij de gemeente.

ADVERTORIAL

State-of-the-Art CEOPalo Alto Networks and ICT Media have published a guide for the C-suite that includes advice and cybersecurity best practices from CEOs, CISOs, lawyers, consultants and government officials.

Get your free copy.

Van onze partners

Magazines

CIO nr 2 - Data & Information


De juiste informatie is de sleutel naar hogere prestaties. Tweevoudig winnaar van de CIO of the Year Award, Aloys Kregting (AkzoNobel), zei het enkele jaren geleden al: de waarde van informatie is eigenlijk het enige waar je als CIO echt wakker van zou moeten liggen. Data en informatie zijn, in combinatie met slimme algoritmes en krachtige technologie├źn, bovendien de basis voor een digitale transformatie. Daar hoort ook leiderschap bij: het management moet laten zien dat het zelf over de vaardigheden beschikt om besluiten op basis van data te nemen. Dat impliceert dat de leidinggevenden data als een belangrijke asset moeten zien, die groei, effici├źntie, wendbaarheid en innovatie aandrijft.


Naar alle magazines