technologie

Beveiliging public cloud baart hosting- en infrasector zorgen

De publieke cloud baart zorgen op het gebied van beveiliging, is de uitkomst van een peiling onder bezoekers van de World Hosting Days, die grotendeels bestaat uit vertegenwoordigers van leveranciers van cloud services en internet-infrastructuur.

Van de ondervraagde bezoekers gaf 64% aan dat beveiliging hun eerste zorg is voor wat betreft de publieke cloud, gevolgd door compliancy (25%) en het ontbreken van lokale ondersteuning (21%). De mate waarin de publieke cloud aanpasbaar is (16%), de variabele kosten (13%) ervan, en het ontbreken van maatoplossingen (13%) baarden ook zorgen.
 
Zekerheid dat data zich binnen de landsgrenzen bevindt is voor een meerderheid van 59% van de ondervraagden belangrijk. Bedrijven willen er zeker van zijn dat ze ook na Brexit en invoering van de nieuwe Europese privacybeschermingsregels hun klanten legaal kunnen bedienen.
 
Pakweg een kwart van de ondervraagden ziet schaalbaarheid als het grootste verschil tussen de diensten van een lokale hostingprovider en de publieke cloud. Dat verklaart wellicht waarom acht op de tien respondenten denken dat de meeste hosting providers over drie jaar managed services gaan aanbieden op de public cloud. Drie kwart van de ondervraagden ziet in de markt een consolidatie onder managed service providers, vergelijkbaar met de consolidatie die zich voltrekt bij shared hosting providers.
 
De bezoekers is ook gevraagd waar ze op letten bij de keuze van een datacenter. Connectiviteit werd door 84% aangemerkt als bovengemiddeld belangrijk, gevolgd door klantenservice met 74% en fysieke beveiliging met 61%.
 
Over het onderzoek
In opdracht van Interxion, leverancier van cloud- en carrier-neutrale colocatie datacenterdiensten, zijn 250 bezoekers ondervraagd, waarvan 30% uit Duitsland komt, 24% uit Nederland en 10% uit de VS. Bijna de helft van de respondenten werkt bij een organisatie met meer dan 50 werknemers. De ondervraagden werken voornamelijk bij hosting service providers (31%), independent software vendors (23%) en hardware providers (12%).
 

ADVERTORIAL

Palo Alto Networks and ICT Media are publishing a guide for the C-suite that includes advice and cybersecurity best practices from CEOs, CISOs, lawyers, consultants and government officials.

Join us for the launch event on 18 May from 2:30pm at the Scheepvaart Museum Amsterdam. There will be an interactive panel discussion with the authors, covering Cloud Security, Cyber Insurance, the GDPR, the NIS Directive, the next-generation CISO and Digital Transformation Trends.

You can register for the event here.

Van onze partners

Magazines

OM 2 - Cloud


Strategic sourcing gaat over het zoeken naar een evenwicht tussen uitbesteden en zelf doen, de mate van uitbesteding, de leveranciersselectie, samenwerken met partners, contractbeheer en de regievoering. Maar ook over standaardisatie, normalisatie, ecosystemen en cultuurveranderingen. Op een strategische manier uitbesteden verbetert de efficiency, bespaart kosten en versnelt productontwikkeling. Organisaties kunnen zich voortaan op hun kernactiviteiten concentreren. Strategic sourcing geeft toegang tot expertise, of tot extra productiecapaciteit waarover men zelf niet beschikt. In dit nummer belicht Outsource Magazine de ervaringen en vorderingen op dit gebied.


Naar alle magazines