technologie

Beveiliging public cloud baart hosting- en infrasector zorgen

De publieke cloud baart zorgen op het gebied van beveiliging, is de uitkomst van een peiling onder bezoekers van de World Hosting Days, die grotendeels bestaat uit vertegenwoordigers van leveranciers van cloud services en internet-infrastructuur.

Van de ondervraagde bezoekers gaf 64% aan dat beveiliging hun eerste zorg is voor wat betreft de publieke cloud, gevolgd door compliancy (25%) en het ontbreken van lokale ondersteuning (21%). De mate waarin de publieke cloud aanpasbaar is (16%), de variabele kosten (13%) ervan, en het ontbreken van maatoplossingen (13%) baarden ook zorgen.
 
Zekerheid dat data zich binnen de landsgrenzen bevindt is voor een meerderheid van 59% van de ondervraagden belangrijk. Bedrijven willen er zeker van zijn dat ze ook na Brexit en invoering van de nieuwe Europese privacybeschermingsregels hun klanten legaal kunnen bedienen.
 
Pakweg een kwart van de ondervraagden ziet schaalbaarheid als het grootste verschil tussen de diensten van een lokale hostingprovider en de publieke cloud. Dat verklaart wellicht waarom acht op de tien respondenten denken dat de meeste hosting providers over drie jaar managed services gaan aanbieden op de public cloud. Drie kwart van de ondervraagden ziet in de markt een consolidatie onder managed service providers, vergelijkbaar met de consolidatie die zich voltrekt bij shared hosting providers.
 
De bezoekers is ook gevraagd waar ze op letten bij de keuze van een datacenter. Connectiviteit werd door 84% aangemerkt als bovengemiddeld belangrijk, gevolgd door klantenservice met 74% en fysieke beveiliging met 61%.
 
Over het onderzoek
In opdracht van Interxion, leverancier van cloud- en carrier-neutrale colocatie datacenterdiensten, zijn 250 bezoekers ondervraagd, waarvan 30% uit Duitsland komt, 24% uit Nederland en 10% uit de VS. Bijna de helft van de respondenten werkt bij een organisatie met meer dan 50 werknemers. De ondervraagden werken voornamelijk bij hosting service providers (31%), independent software vendors (23%) en hardware providers (12%).
 

ADVERTORIAL

State-of-the-Art CEOPalo Alto Networks and ICT Media have published a guide for the C-suite that includes advice and cybersecurity best practices from CEOs, CISOs, lawyers, consultants and government officials.

Get your free copy.

Van onze partners

Magazines

CIO nr 2 - Data & Information


De juiste informatie is de sleutel naar hogere prestaties. Tweevoudig winnaar van de CIO of the Year Award, Aloys Kregting (AkzoNobel), zei het enkele jaren geleden al: de waarde van informatie is eigenlijk het enige waar je als CIO echt wakker van zou moeten liggen. Data en informatie zijn, in combinatie met slimme algoritmes en krachtige technologie├źn, bovendien de basis voor een digitale transformatie. Daar hoort ook leiderschap bij: het management moet laten zien dat het zelf over de vaardigheden beschikt om besluiten op basis van data te nemen. Dat impliceert dat de leidinggevenden data als een belangrijke asset moeten zien, die groei, effici├źntie, wendbaarheid en innovatie aandrijft.


Naar alle magazines