• homepage
  • sourcing
  • Atos gaat samenwerking met OutSystems aan voor IT op twee snelheden

sourcing

Atos gaat samenwerking met OutSystems aan voor IT op twee snelheden

Atos heeft een partnerschap gesloten met OutSystems, leverancier van het gelijknamige low-code ontwikkelplatform. Beide partijen lanceren vandaag een aanbod voor een IT-beleid op twee snelheden. Organisaties kunnen ermee sneller dan voorheen bestaande applicaties moderniseren, en daaraan snel mobiele apps en webapplicaties toevoegen. 

Met het low-code platform voor het ontwikkelen van mobiele, web en bedrijfsapplicaties in combinatie met een agile aanpak wordt de tijd tot eerste oplevering beperkt tot enkele weken en updates zijn in enkele dagen klaar. Atos en OutSystems richten zich in eerste instantie tot klanten in de Benelux, gevolgd door overige Europese landen.

De dienstverlening die beide partijen bieden, is vooral interessant voor klanten die in hun innovatiedrang worden beperkt door hun verouderde applicaties. De toepassing van OutSystems zorgt voor een versnelling in de levering van applicaties die cross-platform worden uitgerold, zoals Azure, Amazon en iOS.

Naast de snelle levertijd van nieuwe functionaliteit zijn de belangrijkste voordelen van low-code platforms een zeer hoge productiviteit voor het ontwikkelen en onderhouden van applicaties. ‘Low code’ ondersteunt de ontwikkeling van nieuwe zakelijke initiatieven en van nieuwe businessmodellen. 

Ook kan het leiden tot een nieuwe manier van denken, met minder specificaties, minder programmeerwerk, lagere kosten en maakt het organisaties flexibeler en concurrerender.

“We zien een ongelofelijke kans met OutSystems, zeker als het aankomt op het leveren van moderniseringsprojecten”, zegt Kees Kranenburg, portfolio manager Application Transformation bij Atos in Benelux & The Nordics. “Als onze klanten hun legacy-systemen versneld willen inruilen voor moderne, slagvaardige technologie, dan is een low-code platform een onmisbaar instrument om dat te bereiken. En daarnaast kunnen we snel mobiele en webapplicaties ontwikkelen met volledige integratie met de back-end systemen om bijvoorbeeld nieuwe communicatiekanalen te openen met consumenten of burgers. 

Bij Atos in Australië hebben we de eerste resultaten gezien van onze samenwerking met OutSystems. En ook in Nederland hebben we samen het tastbare bewijs aan onze klanten geleverd dat onze aanpak kosten bespaart en concurrentievoordeel oplevert. De eerste 25 gecertificeerde Associate OutSystems Developers zijn inmiddels aan het werk op onlangs verkregen projecten.” 

Peter ‘t Jong, CEO van Atos in Benelux & The Nordics legt uit: “Atos investeert zwaar in on-shore ontwikkelingsteams voor OutSystems, met de ambitie om in 2017 honderd gecertificeerde ontwikkelaars op het OutSystems platform werkzaam te hebben. Dit aantal wordt in de komende jaren verder uitgebreid.”

“We zien dat een steeds groter aantal organisaties low-code platforms omarmen die hun flexibiliteit en concurrentiekracht verbeteren, aangezien de tijd waarmee ze hun applicaties naar de markt kunnen brengen wordt verlaagd”, zegt Paulo Rosado, CEO van OutSystems. Met onze oplossing kunnen zij hun klanttevredenheid verhogen, alsmede hun marktaandeel.”

ADVERTORIAL

Master Data Management SummitPlease join us for the EMEA MDM 360 Summit of our partner Informatica in Amsterdam, a full day conference that brings together the world’s largest vendor user community for Master Data Management and Data Governance.State-of-the-Art CEOPalo Alto Networks and ICT Media have published a guide for the C-suite that includes advice and cybersecurity best practices from CEOs, CISOs, lawyers, consultants and government officials.

Get your free copy.

Van onze partners

Magazines

CIO nr 2 - Data & Information


De juiste informatie is de sleutel naar hogere prestaties. Tweevoudig winnaar van de CIO of the Year Award, Aloys Kregting (AkzoNobel), zei het enkele jaren geleden al: de waarde van informatie is eigenlijk het enige waar je als CIO echt wakker van zou moeten liggen. Data en informatie zijn, in combinatie met slimme algoritmes en krachtige technologieën, bovendien de basis voor een digitale transformatie. Daar hoort ook leiderschap bij: het management moet laten zien dat het zelf over de vaardigheden beschikt om besluiten op basis van data te nemen. Dat impliceert dat de leidinggevenden data als een belangrijke asset moeten zien, die groei, efficiëntie, wendbaarheid en innovatie aandrijft.


Naar alle magazines